Byggestart på Tribunen

16. september 2019

Linkedin      Facebook      Twitter

Nå har byggingen på Tribunen startet, og fundamentering er i gang. Det har vært en interessant oppgave å utforme dette prosjektet, og vi jobber videre med en spennende detaljering.
Nytt fra Nyegaardskvartalet

25. juni 2019

Linkedin      Facebook      Twitter

Nyegaardskvartalet: første byggetrinn strever mot himmelen!

Vi hadde en kjempefin dag for befaring på byggeplass ved Storo og rakk så høyt som 9.etasje.

Råbygg første, andre og tredje byggetrinn langt på vei. Godt jobbet Veidekke Entreprenør!

Team Spor

29. april 2019

Linkedin      Facebook      Twitter

Lørdag deltok vi Sentrumsløpet i Oslo. Teamet var ikledd Spor-grønne drakter og gjennomførte med stor entusiasme. Vi ser fram til neste løp!


Bergerløkka i Budstikka

28. mars 2019

Linkedin      Facebook      Twitter

I byggetrinn 1 i prosjektet vårt på Billingstad i Asker for JM Norge finner vi 8 boliger sammen med en kommunal base for unge voksne med funksjonsnedsettelser med behov for oppfølgingstjenester. Husbanken hjelper med investeringstilskudd som gjør kjøpet rimeligere og leilighetene er tilpasset deres krav. Leilighetene har 1 soverom og er mellom 48 og 62 m 2 BRA.Yes, we are in.

14. mars 2019

Linkedin      Facebook      Twitter

I år tar vi i Spor Arkitekter et veldig bevisst valg og dropper studietur til utlandet. Inspirert av Oslo Miljøhovedstaden 2019, FNs 17 bærekraftsmål og ikke minst Greta Thunbergs skolestreik for klima har vi bestemt oss for å bli i Oslo i år å delta på Urban Future Global Conference UFGC19.

Vi mener at det er viktig å øke vår egen miljøbevissthet og sørge for at vi som Miljøfyrtårnbedrift tilegner oss mest mulig kunnskap om miljøtiltak som vi kan være med på å fremme, både som privatpersoner og gjennom vårt virke som arkitekter og byplanleggere.

UFGC19 gir oss en unik mulighet til å bli inspirert og lære mer om bærekraft. Dette er verdens største møteplass for såkalte CityChangers, folk som ønsker å gjøre byene sine mer miljøvennlige. Og vi trenger ikke å ta fly for å være med, men kan gå, sykle eller ta kollektivt. Vi gleder oss!


Befaring av Fossumjordet

14. februar 2019

Linkedin      Facebook      Twitter

I forbindelse med det nyoppstartede prosjektet Sørumsvingen var vi på befaring av Fossumjordet. Det var en strålende vinterdag med både sol og snø: slike dager er en gave til arkitektens inspirasjon.Rosenholm tar form

12. februar 2019

Linkedin      Facebook      Twitter

Her bygges det i alt 120 boliger, fordelt på 8 blokker. De første boligene vil stå klare til innflytting i midten av mars 2019. I løpet av sommeren vil hele området stå ferdig.

Bildene viser status en fin vinterdag i begynnelsen av februar!


byggeplass + miljø = fremtiden

04. februar 2019

Linkedin      Facebook      Twitter

Det var god stemning på Åpen dag på byggeplassen lørdag, og mange trosset vinterværet og fikk mulighet til å kjøre opp i høyden med mobilkran. Det var også mange som fikk prøve den elektriske gravemaskinen - i hvert fall førersetet. Takk til Veidekke for et fint opplegg!Sørumsvingen - Felt BBB1

29. januar 2019

Linkedin      Facebook      Twitter

Vi er i gang med et nytt prosjekt for Bonum Utvikling i Sørumsand. På ferdig regulert tomt skal det oppføres ca.130 boliger. Her benytter vi moduler, noe Spor har erfaring med fra flere andre prosjekter.


Bjørvikakonferansen 2019

25. januar 2019

Linkedin      Facebook      Twitter

I påvente av oppstarten til vårt boligprosjekt på Bjørvika, felt B-9, følger vi spent med utviklingen på området rundt. Spor deltok på Bjørvikakonferansen 2019 med tema «Det skulle bare mangle» som i anledning at Oslo er Europas miljøhovedstad handlet om miljø og bærekraftig byutvikling.
Vi gleder oss til å komme i gang med detaljprosjekteringen mot slutten av dette året. Økende miljøbevissthet og den grønne bølgen som skyller over byutviklingen vil gjøre arbeidet utfordrende og spennende.


Første IG på Bergerløkka i Asker!

07. januar 2019

Linkedin      Facebook      Twitter

Rett før jul var endelig første igangsettingstillatelse i boks!
Budstikka skriver: «Askers desidert største utbyggingsprosjekt er Vestre Billingstad med 1600 boliger. Onsdag 12. desember kunne JM markere byggestart av første byggetrinn på sitt delprosjekt Bergerløkka. Her skal det stå seks hus med til sammen 120 boliger klare for innflytting høsten 2020.»Midt i Blinken

28. august 2018

Linkedin      Facebook      Twitter

Blinken prosjektet i Lørenskog stasjonsby står nå klar til innflytting! Fin omtale i magasinet Byggeindustrien denne uke.

Her ser vi arkitekten Abbi Nilssen (t.v.) med prosjektsjef Lars Lund Mathisen i Selvaag Bolig og prosjektleder Ann Kristin Engen i Peab.To nye medarbeidere

30. juli 2018

Linkedin      Facebook      Twitter

Nå er vi tilbake etter en fortjent sommerferie og to nye medarbeidere har begynt hos oss. Vi ønsker velkommen til Guro og Erik!

Guro har nettopp fullført masterstudiet i arkitektur ved NTNU. Favoritt materialet hennes er tre fordi det er både bærekraftig og vakkert! Hun håper det vil bli vanligere å bruke det, også i store byggeprosjekter. Guro jobbet som praktikant hos oss et år i 2016/2017.

«Hos Spor er det masse hyggelige og engasjerte folk, så selvfølgelig ville jeg tilbake hit når jeg fikk muligheten!» sier hun.

Erik er student ved Arkitekthøgskolen i Oslo og ser fram til å lære mer om arbeidslivet.Språkkaffe 2.0 vol.3

01. mars 2018

Linkedin      Facebook      Twitter

Hi alle sammen!

Språkkafeen har hatt en liten pause i forbindelse med årsskifte, men er nå klar for en ny samling.

Denne gangen får vi besøk av Ana Golub som jobber i Plan og bygningsetaten (PBE). Hun er en dyktig arkitekt, og har tidligere drevet sitt eget arkitektkontor. Hun sitter på kunnskap om både det å være ansvarlig søker og saksbehandler.

Hold av 17. Mars kl. 14, vi sees om noen dager.
Ett år med språkkafé

17. november 2017

Linkedin      Facebook      Twitter

Vi i Spor har gleden av å feire kaféens ettårsjubileum 2. desember, derfor inviterer vi alle venner som deltok i våre møter og selvfølgelig nye deltakere til å være med.

Vi møtes kl. 14:00 på samme sted.


Operasjon Dagsverk

03. november 2017

Linkedin      Facebook      Twitter

I forbindelse med årets «Operasjon Dagsverk» fikk Spor et tilskudd på kontoret. Gjennom forskjellige oppgaver fikk Sofie (14) erfare hvordan en hverdag på et arkitektkontor kan være. Spor mener at det er viktig å gi innsyn til morgendagens voksne i hva arkitekter driver med og hvordan vi jobber. Vi takker Sofie for hjelpen og håper hun hadde en fin dag!

Her er Sofies egen oppsummering av dagen og det hun har lært:

- Hvordan jeg bruker Archicad

- Hvordan leilighetskontrakter ser ut

- Jeg kontrollerte kontraktstegninger

- Fant materialer og inspirasjonsbilder til leilighetskompleks

- At det innebærer mer å være arkitekt enn bare å tegne hus

Språkkafé 2.0 vol.1

13. oktober 2017

Linkedin      Facebook      Twitter

Vellykket «Kickstart» av en ny sesong!

Sivilarkitekt Daniel Tabacaru / REFRAME arkitektur AS delte sine erfaringer om hvordan en kan jobbe og eventuelt starte sin arkitektvirksomhet i Norge som utlending, og ikke minst hvordan vi forholder oss til dette markedet på en god måte.


Studietur 2017

10. september 2017

Linkedin      Facebook      Twitter

Årets studietur gikk til metropolen London. Her samlet vi inspirasjon, alt fra bruk av tegl til byplanlegging. Takk for turen!
Nycoveien 2

21. juni 2017

Linkedin      Facebook      Twitter

06. november 2016. Komplett planforslag ble sendt inn til Plan- og bygningsetaten.

21. juni 2017. Reguleringsplan er nå godkjent.


Innsendt planforslag Lørenvangen 22 og Peter Møllers vei 13

20. mars 2017

Linkedin      Facebook      Twitter

Planforslaget innebærer at dagens bebyggelse erstattes av ny boligbebyggelse i 4-8 etasjer, organisert rundt to store gårdsrom.

Planforslaget gir mulighet for å bygge inntil 365 boliger. Det er åpnet for å innpasse barnehage og noe utadrettet næring. Det er også utarbeidet et alternativ forslag der deler av Tranfabrikken i Peter Møllers vei 13 blir bevart.
Språkkafé vol.4

06. februar 2017

Linkedin      Facebook      Twitter

Velkommen til vår fjerde språkkafé!

Etter ønske fra flere blir dagens tema opprettelse og drift av aksjeselskap / enkeltpersonforetak i Norge. Har du et ønske om å etablere ditt eget kontor og bygge nettverk, kan det være en start å ta turen innom Språkkafeen lørdag 18. februar.

Kaffe serveres av Spor Arkitekter og faglig påfyll kommer fra Hallstein Guthu. Hallstein driver sitt eget kontor, HALLSTEIN, fra sin 57 kvadratmeter leilighet på Sofienberg i Oslo, du har kanskje sett han under Aftenpostens spalte, Oslohjem: Smarte måter å bo på.

Vi sees!


Språkkafé

03. november 2016

Linkedin      Facebook      Twitter

SPOR Arkitekter kjører for første gang et arrangement for nylig ankomne arkitekter i Norge.

Se innsiden av et arkitektkontor her i Oslo lørdag den 12. November 2016.
Vær med på en serie med møter denne vinteren – vær med på vår nyetablerte Språkkafé!

Nycoveien 2

20. mai 2016

Linkedin      Facebook      Twitter

Spor inviterte Veidekke til frokostseminar med tema «Fra plansak til byggesak». Det ble en god diskusjon med mange engasjerte deltakere!
Spireaveien 6 ute for salg

23. august 2015

Linkedin      Facebook      Twitter

På Løren prosjekterer Spor Arkitekter et nytt boligprosjekt for JM (Spireaveien 6 utvikling KS). Leilighetene ligger på 41 - 130 m² BRA, i et område omgitt av store grøntområder. Bebyggelsen er plassert rundt et parkmessig gårdsrom, og spenner fra fire til syv etasjer, der hvert bygg trappes ned en etasje.


Vinner av parallelloppdrag, Bispevika B9

19. juni 2015

Linkedin      Facebook      Twitter

Prosjektet omfatter prosjektering av 12.460 m² BRA leiligheter med 1.870 m² BRA bevertning-/ næringsareal i første etasje. Bebyggelsen skal følge en gjennomarbeidet helhetsplan for området og forholder seg direkte til Oslos nye havnepromenade. Prosjekteringen er i gang og vi ser frem til et tett samarbeid med ulike aktører og byggherren, Oslo Utvikling (OSU).


Frognerseterveien

29. mai 2015

Linkedin      Facebook      Twitter

Spor Arkitekter prosjekterer ny enebolig i oppdragsgivers hage. Tomten ligger i et etablert eneboligområde med sammensatt bebyggelse like ved Slemdal i Oslo. Eneboligen er plassert parallelt langs Frognerseterveien og tenkt i to etasjer med underetasje, hvorav første etasje er boligens hovedetasje. Boligens uttrykk spiller sammen med eksisterende bebyggelse gjennom naturlige materialer og rent volum, som brytes av et inntrukket inngangsparti og et utkraget karnapp. Rammesøknad innsendt.


Leiligheter ute for salg

25. mai 2015

Linkedin      Facebook      Twitter

Prosjektet med navnet Startskuddet er en del av Lørenskog Stasjonsby, utbygging av ca. 1000 nye boliger like ved Lørenskog stasjon. Boligblokken i seks etasjer består av 5 etasjer med i alt 55 leiligheter, samt nærings- og boarealer på gateplan. Etter byggherrens ønsker, Selvaag Bolig Lørenskog AS, er det lagt vekt på små leiligheter, ideelt for førstegangskjøpere.


Vinner av parallelloppdrag, Nycoveien 2

13. mars 2015

Linkedin      Facebook      Twitter

Spor Arkitekter vant parallelloppdrag for Nycoveien 2 og gleder oss til videre arbeid. Prosjektet går utpå planlegging og prosjektering av et nytt boligprosjekt på ca. 24.200 m2, sentralt på Storo. I samarbeid med byggherre, Veidekke Eiendom, har Spor et felles mål om å skape en arkitektonisk struktur som bidrar til å danne klart definerte gateløp, som er med på å gi Storo sin bymessige identitet.Jerusalem Bru i Mur og Betong

01. januar 2012

Linkedin      Facebook      Twitter

Jerusalem Bru er omtalt i januarutgaven av Mur og Betong. «Jerusalem bru ble åpnet i september 2011. Med det fikk Sandaker/Torshov en ny og mer direkte forbindelse til grøntområdene langs Akerselva, og et viktig ledd i ’grønn rute’ kom på plass. Grønn rute er en sykkel- og gangforbindelse som følger grønne områder og turveier mellom Skøyen/Frognerparken og Torshovdalen/ Sinsen.»