Midt i Blinken

28. august 2018

Blinken prosjektet i Lørenskog stasjonsby står nå klar til innflytting! Fin omtale i magasinet Byggeindustrien denne uke.

Her ser vi arkitekten Abbi Nilssen (t.v.) med prosjektsjef Lars Lund Mathisen i Selvaag Bolig og prosjektleder Ann Kristin Engen i Peab.To nye medarbeidere

30. juli 2018

Nå er vi tilbake etter en fortjent sommerferie og to nye medarbeidere har begynt hos oss. Vi ønsker velkommen til Guro og Erik!

Guro har nettopp fullført masterstudiet i arkitektur ved NTNU. Favoritt materialet hennes er tre fordi det er både bærekraftig og vakkert! Hun håper det vil bli vanligere å bruke det, også i store byggeprosjekter. Guro jobbet som praktikant hos oss et år i 2016/2017.

«Hos Spor er det masse hyggelige og engasjerte folk, så selvfølgelig ville jeg tilbake hit når jeg fikk muligheten!» sier hun.

Erik er student ved Arkitekthøgskolen i Oslo og ser fram til å lære mer om arbeidslivet.Språkkaffe 2.0 vol.3

01. mars 2018

Hi alle sammen!

Språkkafeen har hatt en liten pause i forbindelse med årsskifte, men er nå klar for en ny samling.

Denne gangen får vi besøk av Ana Golub som jobber i Plan og bygningsetaten (PBE). Hun er en dyktig arkitekt, og har tidligere drevet sitt eget arkitektkontor. Hun sitter på kunnskap om både det å være ansvarlig søker og saksbehandler.

Hold av 17. Mars kl. 14, vi sees om noen dager.
Ett år med språkkafé

17. november 2017

Vi i Spor har gleden av å feire kaféens ettårsjubileum 2. desember, derfor inviterer vi alle venner som deltok i våre møter og selvfølgelig nye deltakere til å være med.

Vi møtes kl. 14:00 på samme sted.


Operasjon Dagsverk

03. november 2017

I forbindelse med årets «Operasjon Dagsverk» fikk Spor et tilskudd på kontoret. Gjennom forskjellige oppgaver fikk Sofie (14) erfare hvordan en hverdag på et arkitektkontor kan være. Spor mener at det er viktig å gi innsyn til morgendagens voksne i hva arkitekter driver med og hvordan vi jobber. Vi takker Sofie for hjelpen og håper hun hadde en fin dag!

Her er Sofies egen oppsummering av dagen og det hun har lært:

- Hvordan jeg bruker Archicad

- Hvordan leilighetskontrakter ser ut

- Jeg kontrollerte kontraktstegninger

- Fant materialer og inspirasjonsbilder til leilighetskompleks

- At det innebærer mer å være arkitekt enn bare å tegne hus

Språkkafé 2.0 vol.1

13. oktober 2017

Vellykket «Kickstart» av en ny sesong!

Sivilarkitekt Daniel Tabacaru / REFRAME arkitektur AS delte sine erfaringer om hvordan en kan jobbe og eventuelt starte sin arkitektvirksomhet i Norge som utlending, og ikke minst hvordan vi forholder oss til dette markedet på en god måte.


Studietur 2017

10. september 2017

Årets studietur gikk til metropolen London. Her samlet vi inspirasjon, alt fra bruk av tegl til byplanlegging. Takk for turen!
Nycoveien 2

21. juni 2017

06. november 2016. Komplett planforslag ble sendt inn til Plan- og bygningsetaten.

21. juni 2017. Reguleringsplan er nå godkjent.


Innsendt planforslag Lørenvangen 22 og Peter Møllers vei 13

20. mars 2017

Planforslaget innebærer at dagens bebyggelse erstattes av ny boligbebyggelse i 4-8 etasjer, organisert rundt to store gårdsrom.

Planforslaget gir mulighet for å bygge inntil 365 boliger. Det er åpnet for å innpasse barnehage og noe utadrettet næring. Det er også utarbeidet et alternativ forslag der deler av Tranfabrikken i Peter Møllers vei 13 blir bevart.Nycoveien 2

16. februar 2017

Planforslaget er endelig sendt til politisk behandling.

Nå går vi i gang med forprosjektet.


Språkkafé vol.4

06. februar 2017

Velkommen til vår fjerde språkkafé!

Etter ønske fra flere blir dagens tema opprettelse og drift av aksjeselskap / enkeltpersonforetak i Norge. Har du et ønske om å etablere ditt eget kontor og bygge nettverk, kan det være en start å ta turen innom Språkkafeen lørdag 18. februar.

Kaffe serveres av Spor Arkitekter og faglig påfyll kommer fra Hallstein Guthu. Hallstein driver sitt eget kontor, HALLSTEIN, fra sin 57 kvadratmeter leilighet på Sofienberg i Oslo, du har kanskje sett han under Aftenpostens spalte, Oslohjem: Smarte måter å bo på.

Vi sees!


Språkkafé

03. november 2016

SPOR Arkitekter kjører for første gang et arrangement for nylig ankomne arkitekter i Norge.

Se innsiden av et arkitektkontor her i Oslo lørdag den 12. November 2016.
Vær med på en serie med møter denne vinteren – vær med på vår nyetablerte Språkkafé!


Studietur 2016

04. oktober 2016

Årets studietur gikk til Venezia, hvor vi i tillegg til fint vær og god mat, nøt by, kunst og arkitektur. Takk for turen!

Varsling oppstart reguleringsarbeid

22. august 2016

På vegne av OBOS Innlandet som forslagsstiller varsles det om utarbeidelse av detaljreguleringplan.

Industrigata 20, 2382 Brumunddal, Ringsaker Kommune

Planområdet størrelse, ca 2,8 daa

Nycoveien 2

20. mai 2016

Spor inviterte Veidekke til frokostseminar med tema «Fra plansak til byggesak». Det ble en god diskusjon med mange engasjerte deltakere!


Hagebyen

08. mai 2016

For å tilegne oss verdifulle erfaringer, dro vi til Hagebyen på Fornebu for å snakke med beboerne.


Villa Tugendhat

25. april 2016

Vi dro på utstillingen om Ludwig Mies van der Rohes kjente Villa Tugendhat på Villa Stenersen. Vel verdt besøket.


Spor Arkitekter drar på firmaseminar

04. mars 2016

Fredag 4. mars drar vi på firmaseminar til Jeløya Radio. Vi jobber to halve dager innenfor temaer tjenestedesign, kommunikasjon og stressmestring. Takk til Itera og Coach Team for inspirerende bidrag.


Spor Arkitekter satser grønt!

19. februar 2016

Vi ønsker å bli et grønnere kontor og har kjøpt 2 el-sykler. Alle ansatte oppfordres til å la egen bil og drosje stå og sykle til møter istedenfor.
Spireaveien 6 ute for salg

23. august 2015

På Løren prosjekterer Spor Arkitekter et nytt boligprosjekt for JM (Spireaveien 6 utvikling KS). Leilighetene ligger på 41 - 130 m² BRA, i et område omgitt av store grøntområder. Bebyggelsen er plassert rundt et parkmessig gårdsrom, og spenner fra fire til syv etasjer, der hvert bygg trappes ned en etasje.


Vinner av parallelloppdrag, Bispevika B9

19. juni 2015

Prosjektet omfatter prosjektering av 12.460 m² BRA leiligheter med 1.870 m² BRA bevertning-/ næringsareal i første etasje. Bebyggelsen skal følge en gjennomarbeidet helhetsplan for området og forholder seg direkte til Oslos nye havnepromenade. Prosjekteringen er i gang og vi ser frem til et tett samarbeid med ulike aktører og byggherren, Oslo Utvikling (OSU).


Frognerseterveien

29. mai 2015

Spor Arkitekter prosjekterer ny enebolig i oppdragsgivers hage. Tomten ligger i et etablert eneboligområde med sammensatt bebyggelse like ved Slemdal i Oslo. Eneboligen er plassert parallelt langs Frognerseterveien og tenkt i to etasjer med underetasje, hvorav første etasje er boligens hovedetasje. Boligens uttrykk spiller sammen med eksisterende bebyggelse gjennom naturlige materialer og rent volum, som brytes av et inntrukket inngangsparti og et utkraget karnapp. Rammesøknad innsendt.


Leiligheter ute for salg

25. mai 2015

Prosjektet med navnet Startskuddet er en del av Lørenskog Stasjonsby, utbygging av ca. 1000 nye boliger like ved Lørenskog stasjon. Boligblokken i seks etasjer består av 5 etasjer med i alt 55 leiligheter, samt nærings- og boarealer på gateplan. Etter byggherrens ønsker, Selvaag Bolig Lørenskog AS, er det lagt vekt på små leiligheter, ideelt for førstegangskjøpere.


Vinner av parallelloppdrag, Nycoveien 2

13. mars 2015

Spor Arkitekter vant parallelloppdrag for Nycoveien 2 og gleder oss til videre arbeid. Prosjektet går utpå planlegging og prosjektering av et nytt boligprosjekt på ca. 24.200 m2, sentralt på Storo. I samarbeid med byggherre, Veidekke Eiendom, har Spor et felles mål om å skape en arkitektonisk struktur som bidrar til å danne klart definerte gateløp, som er med på å gi Storo sin bymessige identitet.


Pionér med utsikt

01. mai 2014

Vårt prosjekt Stenbråtlia er omtalt over fem sider i Obosbladet. «Et helt nytt borettslag av passivhus reiser seg i Oslo. Men er kjøperene klare for framtidens energivennlige standard?».


Jerusalem Bru i Mur og Betong

01. januar 2012

Jerusalem Bru er omtalt i januarutgaven av Mur og Betong. «Jerusalem bru ble åpnet i september 2011. Med det fikk Sandaker/Torshov en ny og mer direkte forbindelse til grøntområdene langs Akerselva, og et viktig ledd i ’grønn rute’ kom på plass. Grønn rute er en sykkel- og gangforbindelse som følger grønne områder og turveier mellom Skøyen/Frognerparken og Torshovdalen/ Sinsen.»