Save-the-date for 2020s nye språkkafé (og god jul i mellomtiden)

03. desember 2019

Linkedin      Facebook      Twitter

Lørdag 11. januar 2020 inviterer Spor til årets første språkkafé.

Et av resultatene etter Oslos status som verdens miljøhovedstat, er et kraftigere fokus på energiforbruk og miljøvennlige løsninger i både stor og liten skala. Hvis man vil bo mer komfortabelt, miljøvennlig og samtidig billigere, er standarden ved passivhus den eneste veien. Med denne byggeteknikken reduseres energiforbruket med 90%, og samtidig økes kvaliteten og komforten i innemiljøet.
Flere tusen passivhus har blitt bygget i forskjellige typer klima i løpet av de siste 25 årene. Prinsippet for passivhus forblir det samme, men detaljene er tilpasset de spesifikke klimasonene.
Matteo Codini skal fortelle oss om utviklingen i Skandinavia.


Matteo er arkitekt med italiensk, tysk og norsk bakgrunn. Han prosjekterer med fokus på effektivitet, byggeteknikk, energi og miljø fra et byutviklingsperspektiv helt ned til bygningsdetaljer.SSShhhspor språkkafé. Prosjektering av lyd

13. november 2019

Linkedin      Facebook      Twitter

Spor inviterer til neste språkkafé lørdag den 30. november, kl. 14.

Alain Bradette, fra Canada, skal snakke om prosjektering av massivtrebygg, sett fra en akustikers synspunkt. Han har prosjektert bygg som OSL Terminal 2, Lørenskog hus, Nytt Østfoldsykehus, Bercy Arena, Veolia hovedkontor og en rekke andre massivtreprosjekter de siste tre årene. Han er styreleder i Norsk akustisk selskap og er medlem av speilkomitéen for akustikk i Standard Norge.

Etter en introduksjon med regelverket vedrørende lydforhold og en kjapp tur innom massivtres lydegenskaper, skal vi se på hvordan man kan tilnærme seg prosjekteringen samtidig som ulike løsninger vises.

Husk å meld deg på via facebookeventet.

Byggestart på Tribunen

16. september 2019

Linkedin      Facebook      Twitter

Nå har byggingen på Tribunen startet, og fundamentering er i gang. Det har vært en interessant oppgave å utforme dette prosjektet, og vi jobber videre med en spennende detaljering.
Nytt fra Nyegaardskvartalet

25. juni 2019

Linkedin      Facebook      Twitter

Nyegaardskvartalet: første byggetrinn strever mot himmelen!

Vi hadde en kjempefin dag for befaring på byggeplass ved Storo og rakk så høyt som 9.etasje.

Råbygg første, andre og tredje byggetrinn langt på vei. Godt jobbet Veidekke Entreprenør!