Blinken

1/

  • Prosjektet er ferdigstilt.
  • Type: Leiligheter
  • Sted: Lørenskog Stasjonsby, Lørenskog kommune
  • Størrelse: Ca. 6000 m² BRA, 88 boliger 42-85 m²
  • Oppdragsgiver: Selvaag Bolig
  • Entreprenør: PEAB
  • Illustrasjoner for Selvaag: Eve Images
  • Bilder: Ådne Homleid, Byggeindustrien / bygg.no , Spor Arkitekter
  • Byggindustrien skrev en artikkel om prosjektet her.

Blinken er Spors tredje av fire prosjekter i Lørenskog Stasjonsby i regi av Selvaag bolig. Prosjektet består av fire boligblokker i fire etasjer i to rader hvor to og to har sammenhengende underliggende garasje- og bodkjeller. Den ene raden med blokker ligger ca. én etasje høyere enn den andre. Til å begynne med inneholdt konseptet en svalgangsløsning for å optimalisere leilighetsstørrelser og lysforhold, men det fikk ikke aksept i kommunen. På det tidspunktet var det ikke aktuelt å prosjektere helt nye leiligheter. Derfor ble et noe originalt glasskorridor-konsept introdusert, hvor soverommene på inngangssiden har et gjennomgående utvendig atrium for sol og lufting.

Det er valgt en lys brun tegl fra Randers med tegl i smygene og mørke omramminger på vinduer og verandadører. Balkongene er utkragede og har skillevegger i trespiler og plexiglass. Rekkverk er i grå metallspiler. Glasskorridoren har fått et lyst uttrykk med anodiserte aluminiumsrammer og en helt hvit innside. Hver inngang er markert med hvert sitt trappetårn med store vinduer og rømningstrappa motsatt er artikulert med et lignende tårn i tegl.

Prosjektet er ferdigstilt og alle beboere har flyttet inn.